Skip to content

Daan Roosegaarde bij De Wereld Draait Door

Daan Roosegaarde bij De Wereld Draait DoorIn de uitzending van De Wereld Draait Door was Daan Roosegaarde gisteren te gast om te vertellen over de projecten waar zijn Studio Roosegaarde op dit moment mee bezig is.

Zo kwam het project van de ‘Glowing Lines’ ter sprake. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt in de buurt van Oss. En ook vertelde hij over fietspad dat wordt aangelegd in de buurt van Neunen, de plaats waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Dat fietspad zal volgens hetzelfde principe overdag worden opgeladen en ’s avonds en ’s nachts oplichten volgens het ‘glow in the dark’ principe.

Daarnaast introduceerde hij Teresa van Dongen die samen met Roosegaarde werkt aan een lamp die licht geeft met behulp van bacteriën uit inktvissen en vertelde hij over het anti smog project in Sjanghai en kwam hij met een nieuwtje over het Centraal Station in Amsterdam. Je kunt hieronder het fragment uit DWDD terugzien.

Enthousiast geworden? Daan Roosegaarde komt op maandag 24 november naar het DeLaMar Theater om daar een theatercollege te geven over deze innovatieve projecten en wellicht gaat hij ons dan verklappen waarmee hij uit gaat pakken op Amsterdam Centraal. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit theatercollege.

Back To Top