Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit event is voorbij.

Bas Haring in Haarlem

20 maart 2018 om 20:00 - 22:30

Theatercollege Bas Haring

Een toegankelijk theatercollege van een volksfilosoof

Prof. dr. Bas Haring is geknipt voor een theatercollege. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat het begrijpbaar wordt voor Jan en alleman. Hij laat mensen op andere manieren tegen zaken aankijken zet ze aan het denken. Dat doet hij al via boeken, columns, lezingen en tv. En nu ook in dit bijzondere theatercollege, dat allerminst standaard is.

Bas Haring denkt en vraagt, schrijft en spreekt. Hij is schrijver van een aantal populair-wetenschappelijke boeken en vele columns, onder andere in Intermediair en de Volkskrant. In 2001 kwam zijn (kinder)boek Kaas en de evolutietheorie uit waarvoor hij een Gouden Uil ontving. Daarna volgden o.a. De ijzeren wil, Voor een echt succesvol leven, Plastic Pinda’s en Doe dit vooral thuis. Samen met Ionica Smeets schreef hij Vallende Kwartjes. Zijn laatste boek gaat over economie: Waarom cola duurder is dan melk.

Op tv was Bas Haring te zien in de programma’s Stof en Haring en hij zit in het panel van Proefkonijnen, dat gepresenteerd wordt door Geraldine Kemper en Jan Versteegh. Hij geeft in dit programma mini-colleges van maximaal drie minuten.

Dit theatercollege gaat over filosofie. En waar het precies over gaat? Dat bepaalt Bas op het laatste moment.

Moderator van dit theatercollege is Dorine Holman. Na afloop van het theatercollege vindt een Meet & Greet met Bas Haring plaats.

Gegevens

Datum:
20 maart 2018
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
Haarlem, 2011 HH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023 - 512 12 12
Website:
https://www.theater-haarlem.nl/

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl