Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Björn Kuipers wint oeuvreprijs

Op het jaarlijkse voetbalgala dat wordt georganiseerd door de KNVB en de Telegraaf heeft scheidsrechter Björn Kuipers een oeuvre award gekregen van Jan Smit, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de voetbalbond. Björn Kuipers was zichtbaar in zijn nopjes met deze prijs en nam deze dan ook van harte in ontvangst.

Tijdens de uitreiking werd hij kort geïnterviewd door Hélène Hendriks en Jan Joost van Gangelen en ging hij -uiteraard- in op zijn carrière en op het afgelopen WK in Rusland: “Het was een geweldig WK, vier wedstrijden, we mochten finale niet doen, maar ik was er zieker van in 2014, nu waren er een aantal goede kandidaten, in 2014 niet. En het heeft allemaal met politiek te maken, helaas. De vorige toernooien hadden een Europese scheidsrechter gehad in de finale, dus nu werd gekozen voor een niet-Europeaan.”

Ook mooi was de vraag wat de slechtste wedstrijd ooit was van Björn Kuipers: “Dat was Chelsea-Paris Saint-Germain in 2015, ik stuurde Zlatan van het veld, we missen een 100% penalty en een rode kaart, daar slaap je een paar dagen niet van, maar je moet er ook niet te lang over nadenken want dan ben je niet klaar voor de volgende wedstrijd.”

Je kunt de uitreiking van deze prijs terugkijken op de website van FoxSports.

Björn Kuipers geeft op dinsdag 4 oktober zijn eerste theatercollege van dit seizoen in Zutphen en op 19 oktober in Delft. Vervolgens komen er nog theatercolleges van Björn Kuipers in Zwolle, Haarlem, Leeuwarden, Amstelveen en Hengelo. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor deze colleges.

Björn Kuipers Voetbalgala 2018