Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

THEATER COLLEGES

FIFA kiest niet voor team Kuipers

Toen de kwartfinales van het WK voetbal waren gespeeld werd de lucht boven Team Kuipers al behoorlijk donker, want hoewel Björn Kuipers een uitstekende wedstrijd had gefloten, werd het vooruitzicht op de finale behoorlijk troebel. Het wereldkampioenschap voetbal had in de tweede ronde al geen Afrikaanse deelnemers meer en na de achtste finale was ook de laatste deelnemer uit Azië verdwenen, maar in de halve finales stonden alleen nog maar Europese landen.

En dus kreeg de FIFA te maken met meerdere belangen, want ze willen het toernooi zo mondiaal mogelijk houden en werd er gekozen om een Argentijns arbitraal trio aan te wijzen voor de finale tussen Frankrijk en Kroatië op zondag 15 juli. Het was ongetwijfeld een lastige beslissing voor de scheidsrechterscommissie, want ze wisten dat Björn Kuipers zijn laatste grote toernooi fluit en dus hebben ze hem als troostprijs aangesteld als vierde man tijdens de finale, een rol die hij in de halve finale óók al kreeg toebedeeld.

Wat er precies is gebeurd en hoe Björn Kuipers dit proces heeft beleeft zal hij ongetwijfeld uit de doeken doen tijdens zijn theatercolleges die hij de komende maanden zal geven. Uiteraard zal hij hierin ook terugkomen op de introductie van de VAR, zijn aanvaring met de Braziliaanse ster Neymar en vele andere facetten van het scheidsrechtersvak, maar zeker ook zijn carrière als supermarktondernemer.

Klik hier voor een overzicht van alle theatercolleges van Björn Kuipers. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.