Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Het kapsel van Rutjes of Neymar?

Björn Kuipers in het Jeugdjournaal

Björn Kuipers gaf onlangs een interview voor het Jeugdjournaal waarin hij dieper inging op zijn vak als scheidsrechter en vergeleek hij een voetbalwedstrijd met een schoolklas: “En weet je wat het mooiste is? Als die klas gewoon netjes zijn werk doet, dan hoef ik helemaal niet zoveel in te grijpen. Maar zodra die klas met elkaar gaat klooien, dan moet de schoolmeester ingrijpen en dat doe ik in het veld ook.” Uiteraard mochten de kijkers van het Jeugdjournaal ook wat vragen stellen en kreeg Björn Kuipers netelige kwesties voorgeschoteld als ‘rood of geel’, ‘voetbalscheidsrechter of supermarktmanager’ en ‘het kapsel van Natan Rutjes of Neymar’.

Een theatercollege eindigt altijd in een vraag en antwoordspel met de spreker en het publiek in de zaal. Zo zal het ook tijdens de colleges van Björn Kuipers gaan, de vragen in het filmpje van het Jeugdjournaal hoef je dus niet meer te stellen, maar er zijn nog genoeg andere vragen te stellen toch?

De eerstvolgende theatercolleges van Björn Kuipers zijn op donderdag 4 oktober in de Hanzehof in Zutphen en op vrijdag 19 oktober in De Veste in Delft. Voor beide theatercolleges zijn nog wat kaarten te koop. Mis het niet!