Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Kuipers helpt Sergio Ramos aan record

Kuipers bij Real Madrid-Roma

Tijdens de eerste ronde van de Champions League 2018-2019 kreeg Team Kuipers direct de mooiste wedstrijd toebedeeld: Real Madrid-AS Roma, een weerzien voor Björn Kuipers met de Koninklijke sterren uit de Spaanse hoofdstad dus. Het werd een vrij simpele wedstrijd, want de Italianen werden totaal overklast door de Spaanse recordwinnaar en de uitslag had dan ook veel hoger uit kunnen vallen dan de 3-0 die uiteindelijk op het wedstrijdformulier verscheen.

Björn Kuipers floot een uitstekende wedstrijd en was leidend voorwerp in het record dat Sergio Ramos haalde door zijn 27e gele kaart in de Champions League in ontvangst te nemen. Kuipers en Ramos hebben inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd waarin wederzijds respect werd afgedwongen door het strakke fluiten van de Nederlandse scheidsrechter. Tijdens zijn theatercollege zal hij hier ongetwijfeld op terugkomen en zal Björn Kuipers ook vertellen hoe het bevalt om in de Champions League weer met een uitgebreid team van zes te opereren, want hoewel het systeem van de video-scheidsrechter zijn nut heeft bewezen heeft de UEFA deze nog niet ingevoerd in de grootste clubcompetitie ter wereld.

De eerstkomende theatercolleges van topscheidsrechter en supermarktmanager Björn Kuipers vinden plaats in Zutphen, op donderdag 4 oktober, en Delft, op vrijdag 19 oktober. Mis het niet.

Kuipers bij Real Madrid-Roma