skip to Main Content
Team Kuipers Communiceert

Team Kuipers communiceert

Een scheidsrechter en zijn assistenten zijn totaal afhankelijk van duidelijke onderlinge communicatie zodat de arbiter zo snel mogelijk de juiste beslissing kan nemen, ook als hij onvoldoende of geen zicht heeft op de situatie. In zijn theatercolleges laat Björn Kuipers een aantal wedstrijdfragmenten zien waarbij de bezoekers ook de onderlinge communicatie tussen de leden van Team Kuipers kunnen horen, zodat je een duidelijk beeld (en geluid) krijgt van de situatie en de hoogspanning waaronder een beslissing moet worden genomen.

Dit fragment uit de bekerfinale van 2016, tussen Feyenoord en FC Utrecht, is een prachtig voorbeeld hoe die communicatie verloopt en geeft een prachtig inkijkje dat het er verbaal soms ook niet altijd zachtzinnig aan toe gaat. Zo kun je tijdens de theatercolleges ook horen (en zien) wat er gezegd werd tussen Kuipers en Neymar, maar bijvoorbeeld ook hoe hectisch de communicatie tussen scheidsrechter en zijn video-assistent (VAR) verloopt. Want de scheidsrechter staat in een vol stadion, met miljoenen tv-kijkers en moet wachten totdat de VAR de juiste beelden heeft gezien.

Benieuwd hoe dit allemaal verloopt? Wil je hier vragen over stellen? Kom naar een theatercollege met Björn Kuipers, hij is nog te zien in Delft, Zwolle, Haarlem, Leeuwarden, Amstelveen en Hengelo.

Back To Top