Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit event is voorbij.

Bas Haring in Den Haag

29 april om 20:15 - 22:30

Bas Haring - foto: Marieke de Lorijn

Een economisch theatercollege van een volksfilosoof

Prof. dr. Bas Haring is geknipt voor een theatercollege. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat het begrijpbaar wordt voor Jan en alleman. Hij laat mensen op andere manieren tegen zaken aankijken zet ze aan het denken. Dat doet hij al via boeken, columns, lezingen en tv. En nu ook in dit bijzondere theatercollege, dat allerminst standaard is.

Als wetenschapper is hij een uitzondering omdat hij een breed publiek weet aan te spreken. Iedereen kan inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Hij ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie. Hij houdt een spiegel voor, zet op het verkeerde been en slaat vervolgens toe met een raak inzicht.

Dit theatercollege gaat over economie. Wat moet u vinden van marktwerking, economische groei en recessies? In principe gaat economie over ons dagelijks leven: ons werk, de verdeling van rijkdom, tegenslagen en geluk, de toekomst. Dat zijn toch belangrijke onderwerpen? Waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk? Moet ik investeren in de Bitcoin? Bas Haring geeft op al deze – en jouw! – vragen een helder antwoord.

Na afloop van het theatercollege vindt een Meet & Greet met Bas Haring in de foyer van de Koninklijke Schouwburg plaats.

Gegevens

Datum:
29 april
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Kaarten:
Koop Kaarten »

Locatie

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
Den Haag, 2511 CW Nederland
+ Google Maps

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl