Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit event is voorbij.

Bas Haring in Noordwijk

18 januari om 20:15 - 22:30

Theatercollege Bas Haring

Een economisch theatercollege van een volksfilosoof

Prof. dr. Bas Haring is geknipt voor een theatercollege. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat het begrijpbaar wordt voor Jan en alleman. Hij laat mensen op andere manieren tegen zaken aankijken zet ze aan het denken. Dat doet hij al via boeken, columns, lezingen en tv. En nu ook in dit bijzondere theatercollege, dat allerminst standaard is.

Als wetenschapper is hij een uitzondering omdat hij een breed publiek weet aan te spreken. Iedereen kan inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Hij ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie. Hij houdt een spiegel voor, zet op het verkeerde been en slaat vervolgens toe met een raak inzicht.

Dit theatercollege gaat over economie. Wat moet je vinden van marktwerking, economische groei en recessies? In principe gaat economie over ons dagelijks leven: ons werk, de verdeling van rijkdom, tegenslagen en geluk, de toekomst. Dat zijn toch belangrijke onderwerpen? Waar komt geld vandaan? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? En waarom is cola duurder dan melk? Moet ik investeren in de Bitcoin? Bas Haring geeft op al deze – en jouw! – vragen een helder antwoord.

Na afloop van dit theatercollege in De Muze in Noordwijk vindt een Meet & Greet met Bas Haring plaats.

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Kaarten:
Koop Kaarten »

Locatie

De Muze Noordwijk
Wantveld 2
Noordwijk, 2202 NS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
071 - 36 46 226
Website:
https://www.demuzenoordwijk.nl

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl