Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit event is voorbij.

Dick Swaab in Amstelveen

19 maart om 20:00 - 22:30

Theatercollege Dick Swaab

Een breinvriendelijk theatercollege van een beroemd neurowetenschapper

Hersenprofessor en bestsellerauteur Dick Swaab verzorgt dit college op zijn geheel eigen stijl: stellig, betrokken, uitgesproken en spraakmakend. Hij zegt waar het op staat. Zo is hij van mening dat de mens niet te veranderen is. Volgens Swaab is er weinig plaats voor ‘de vrije wil’, nog minder voor ‘geest of ziel’ en draait alles om chemische en natuurkundige processen.

In dit theatercollege toont Dick Swaab wat ons tot mensen maakt: de interactie van hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen aan bij de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing ervan. Vele maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek, zoals voor partnerkeuze, filosofie en strafrecht, worden besproken.

Hoe kun je de ziekte van Alzheimer uitstellen? Hoe wordt ieder brein anders? Hoe ontwikkelen onze hersenen zich? Wat is creativiteit en hoe kun je het stimuleren? Waarom hou je van muziek? Wat doet kunst met je? Hoe kan de omgeving als medicijn werken? Hoe komen we van het stigma af dat een hersenziekte aankleeft? Je krijgt antwoord op onder andere deze vragen. In dit theatercollege maakt Dick Swaab een röntgenfoto van de geest.

De moderator van dit theatercollege is Harry Starren. Het theatercollege van Dick Swaab in de Schouwburg Amstelveen is een reprise, er was de vorige keer veel vraag naar kaarten, ook achteraf, van het college van professor Swaab in zijn woonplaats.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Kaarten:
Koop Kaarten »

Locatie

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
Amstelveen, 1181 ZM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 547 51 75
Website:
http://schouwburgamstelveen.nl

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl