Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit event is voorbij.

Jan Terlouw in Apeldoorn

23 oktober 2018 om 14:00 - 16:00

Jan Terlouw

Een bevlogen theatercollege van de natuurkundige, schrijver en voormalig politicus

In dit theatercollege combineert Jan Terlouw twee verhaallijnen. Hij vertelt over zijn leven als wetenschapper, politicus en schrijver. Over zijn ongebruikelijke carrière. Wat zijn zijn levenslessen? Wat kun je ermee? Zelf zegt hij over zijn leven: Het is me overkomen.

En hij gaat in op zijn grote zorg over het uitwonen van de aarde. Hoe kunnen we dat stoppen? Wat kunt u eraan doen? Kunnen we het probleem oplossen met behoud van welvaart? Hij verhult in dit theatercollege zijn maatschappelijke betrokkenheid niet.

Jan Terlouw is een bijzondere verhalenverteller. Wanneer hij spreekt, is de zaal muisstil en kun je een speld horen vallen.

“Er is geen kuchje hoorbaar. Terlouw betovert. Niet alleen omdat hij er op zijn 86e nog altijd patent uitziet: donker pak, pochetje, verzorgde grijze kuif. Nee, er is ook die beschaving, die bescheidenheid, dat ontbreken van elk cynisme. Een causeur is hij, zoals je die in de politiek zelden meer ziet. Geen one-liners, maar wijsheid.”
Trouw, 8 maart 2018

Moderator van dit matinee theatercollege in Orpheus is zijn dochter Sanne. Sanne Terlouw is neerlandica en schrijfster. Naast de boeken die ze samen met haar vader schreef, schreef ze o.a. Het Rozeneiland en Het strijkkwartet. Als kind al stimuleerde ze haar vader tot het schrijven van zijn boeken.

Gegevens

Datum:
23 oktober 2018
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Kaarten:
Koop Kaarten »

Locatie

Orpheus Apeldoorn
Churchillplein 1
Apeldoorn, 7314 BZ  Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
055 - 527 03 00
Website:
https://www.orpheus.nl

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl