Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit event is voorbij.

Jan Terlouw in Den Bosch

30 oktober 2018 om 20:00 - 22:00

Theatercollege Jan Terlouw

Een bevlogen theatercollege van de natuurkundige, schrijver en voormalig politicus

In dit theatercollege combineert Jan Terlouw twee verhaallijnen. Hij vertelt over zijn leven als wetenschapper, politicus en schrijver. Over zijn ongebruikelijke carrière. Wat zijn zijn levenslessen? Wat kun je ermee? Zelf zegt hij over zijn leven: Het is me overkomen.

En hij gaat in op zijn grote zorg over het uitwonen van de aarde. Hoe kunnen we dat stoppen? Wat kun je eraan doen? Kunnen we het probleem oplossen met behoud van welvaart? Hij verhult in dit theatercollege zijn maatschappelijke betrokkenheid niet.

Jan Terlouw is een bijzondere verhalenverteller. Wanneer hij spreekt, is de zaal muisstil en kunt u een speld horen vallen.

“Er is geen kuchje hoorbaar. Terlouw betovert. Niet alleen omdat hij er op zijn 86e nog altijd patent uitziet: donker pak, pochetje, verzorgde grijze kuif. Nee, er is ook die beschaving, die bescheidenheid, dat ontbreken van elk cynisme. Een causeur is hij, zoals je die in de politiek zelden meer ziet. Geen one-liners, maar wijsheid.”
Trouw, 8 maart 2018

Moderator van dit theatercollege in het Theater aan de Parade is zijn dochter Sanne. Sanne Terlouw is neerlandica en schrijfster. Naast de boeken die ze samen met haar vader schreef, schreef ze o.a. Het Rozeneiland en Het strijkkwartet. Als kind al stimuleerde ze haar vader tot het schrijven van zijn boeken.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Kaarten:
Koop Kaarten »

Locatie

Theater Aan de Parade
Parade 23
Den Bosch, 5211KL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0900 - 33 72 72 3

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl