Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit evenement is voorbij.

Jim Stolze in Haarlem – afgelast

20 april om 20:15 - 22:30

Jim Stolze

Dit theatercollege kan door de huidige Corona crisis helaas geen doorgang vinden op de geplande datum, lees meer hierover Alle Theatercolleges afgelast

Tech-goeroe Jim Stolze weet als geen ander de impact van nieuwe technologie in te schatten en kan hierover met aanstekelijk enthousiasme vertellen. Als ondernemer bouwde hij succesvolle bedrijven op de eerste golf van het internet (het web), adviseerde hij Nu.nl over de tweede golf (mobiel/apps) en scoorde hij internationaal tijdens de derde golf met zijn ‘uitzendbureau voor kunstmatige intelligentie’. Tijdens een exclusieve theatertour geeft Jim Stolze u een schokkende preview van de vierde golf: Digitaal DNA. De nieuwe internetrevolutie heeft volgens hem meer met biologie te maken dan met computers. In anderhalf uur tijd praat Jim Stolze u helemaal bij over genome sequencing, CRISPR/Cas9 en een toekomst waarin u zelf uw DNA gaat herschrijven.

“Sinds ik in 2011 mijn DNA heb laten digitaliseren, val ik van de ene verbazing in de andere. Moeder natuur werkt ook met informatie technologie! Wij zijn de eerste generatie in de geschiedenis van de mensheid die de tools in handen heeft om invloed uit te oefenen op zijn eigen evolutie. Wat gaat we met die kans doen? Hierover ga ik graag met u in gesprek in een van de theaters!”

Jim Stolze is een tech-ondernemer op Amsterdam Science park. Met zijn bedrijf Aigency levert hij oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie aan grote bedrijven. Op zaterdag schrijft hij een column in het FD. Jim werd door TED.com geselecteerd als een van de twaalf TEDX Ambassadors wereldwijd. Het TED-congres is de jaarlijkse bijeenkomst in Californië waar de groten der aarde de kans krijgen hun ideeën in maximaal 18 minuten met de wereld te delen. In 2009 lukt het hem om TED naar Nederland te halen en organiseerde hij met zijn team viermaal TEDx Amsterdam. Het event viel op door de overweldigende media-aandacht, het winnen van een European Design Award en een nominatie voor vakblad High Profile als event van het jaar. In december 2016 zegde hij de TEDx community vaarwel om zich volledig te kunnen richten op kunstmatige intelligentie. Hij schreef drie boeken Hoe overleef ik mijn inbox?, Uitverkocht en recentelijk Algoritmisering – wen er maar aan!

De moderator bij dit theatercollege is Tim Wagemakers.

Locatie

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
Haarlem, 2011 HH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023 - 512 12 12
Website:
https://www.theater-haarlem.nl/

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl