Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jitske Kramer in Utrecht

8 maart 2023 om 20:00 - 22:00

Jitske Kramer theatercollege

De bekendste antropoloog van Nederland, Jitske Kramer, geeft een theatercollege over inclusie en samen mens zijn in de Stadsschouwburg Utrecht

In dit bijzondere theatercollege onderzoekt Jitske Kramer hoe we samen mensen kunnen zijn. Hoe ben je een goed mens, zeker samen met mensen die je niet zo leuk vindt? Hoe ga je om met de conflicten die ontstaan door onze diversiteit? Jitske werpt nieuw licht op zware thema’s als macht, in- en uitsluiting en privileges. Een college vol verhalen die ruimte creëren voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Met heldere theorieën over de dynamiek van verschillen en concrete stappen om tot meer inclusie te komen.

Het Harry perspectief

Wat is goed en wat is fout? En wat is normaal. Wie bepaalt dat? En hebben we vertrouwen in elkaar? Hoe gaan we om met macht en met lef? Hoe gaan we dingen anders doen dan we gewend zijn? Hoeveel diversiteit kun je aan? Waarom zijn we anders en hetzelfde tegelijkertijd (de ijsberg)? Wat is het Harry-perspectief? Wat is jouw dominante ritme? Hoe gaan we met elkaar om zonder op elkaars tenen te trappen? Hoe vind je zekerheid in onzekerheid?

Jitske geeft op haar geheel eigen wijze antwoord op deze vragen. En ook op de belangrijke vraag: Waarom mogen mannen nooit meer zeggen: Je voegt zo lekker in, je bent echt one-of-the-guys?

All-Inclusive is een muzikaal college. Over grenzen. Over wie waaraan mag meedoen, wie waarover mag meepraten en wie wat mag meebeslissen. En vooral wie niet. Jitske vergelijkt samenwerken met een jamsessie, waarin iedereen zijn of haar geluid laat horen en iedereen oprecht naar elkaar luistert. Vanuit onderling vertrouwen samen komen tot iets nieuws. Jammen is een manier om samen mens te zijn. Gaandeweg wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd. Want niets heeft betekenis van zichzelf, samen geven we betekenis. Met krachtige beelden en live music.

Cabaretier, presentator en marathonloper Dolf Jansen is speciale gast in dit theatercollege. Hij draagt o.a. het prachtige gedicht ‘man/vrouw’ voor.

Jitske komt uit Utrecht en verzorgt dit theatercollege in haar hometown. Overigens woont ook Dolf Jansen in Utrecht.

Normaal gesproken verzorgt Jitske seminars in het bedrijfsleven, die doorgaans 1.000 euro kosten. Dit is de uitgelezen kans om haar voor de prijs van een theaterkaartje aan het werk te zien.

Dit theatercollege vindt plaats op de Internationale Vrouwendag. Uiteraard haakt Jitske deze bijzondere dag in op alles wat beter kan. Over all-inclusive gesproken.

Koop hier kaarten voor het theatercollege van Jitske Kramer in Utrecht

Gegevens

Datum:
8 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://stadsschouwburg-utrecht.nl/agenda/seizoen-2022-23/all-inclusive/

Locatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
Utrecht, 3512 EJ Nederland
Telefoon
030 - 230 2302
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theatercolleges
Telefoon
06-21825691
E-mail
info@theatercolleges.nl
Back To Top