Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

THEATER COLLEGES

Björn Kuipers

Björn KuipersBjörn Kuipers is niet alleen de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment, hij is ook een succesvol ondernemer.

Hij floot onder andere de finale van de Europa League tussen Chelsea en Benfica in de Amsterdam ArenA in 2013 en de Champions League finale in 2014 tussen Real Madrid en Atletico Madrid in Lissabon. Tijdens de WK 2014 in Brazilië stond hij op de nominatie om de finale te leiden. Door de goede prestaties van het Nederlands elftal onder Van Gaal moest hij helaas vóór de halve finales huiswaarts keren.

Dit zal hem bij de WK van 2018 niet gebeuren. Hij is de enige Nederlander op het WK van 2018 in Rusland. Bij afwezigheid van Oranje kan alleen hij, met zijn team, voor enige succes op het toernooi zorgen. Hij maakt geen geheim van zijn ambitie: het leiden van de finale.

Scheidsrechter zijn is slechts een bijbaan voor Björn Kuipers. Hij is vooral supermarktondernemer. Ook daar gaat het om teamwork. En om samen ondernemen en winnen. Ook in dat vak wil hij de beste zijn, in 2016 werd zijn Jumbo supermarkt tot de beste van Nederland gekozen.

In het najaar van 2016 verscheen het boek Björn – arbiter, ondernemer, inspirator dat inmiddels in vijf drukken is verschenen. Voor de WK verschijnt The final is yours.