Geert Mak
Geert Mak is schrijver en historicus. Hij vertelt voornamelijk over de geschiedenis van Amsterdam, Nederland en Europa. In 1992 brak hij het grote publiek door met het boek De engel van Amsterdam. Daarna volgden bestsellers als Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), De eeuw van mijn vader (1999), In Europa (2004, het meest uitgeleende boek in de Nederlandse bibliotheken), De Brug (boekenweekgeschenk 2007), Reizen zonder John (2012), De levens van Jan Six (2016) en Grote Verwachtingen (2019, herzien in 2021).
Wisselwachter
In april 2025 verscheen Wisselwachter, over Harry Hopkins (in Europa kende bijna niemand hem), die op vitale momenten bepalend is geweest voor de koers van onze geschiedenis. En over de mannen en vrouwen die in de jaren 1933-1945 het Witte Huis bevolkten. Het boek is, op een vreemde manier, in bepaalde opzichten ook weer opvallend actueel. Geert Mak werkte vier jaar lang met veel plezier aan dit boek, dat volgens de Volkskrant ‘vintage Mak’ is: omvangrijk en episch.
Prijzen
Geert Mak ontving talloze prijzen, zowel in Nederland als in het buitenland, waaronder de Henriëtte Roland Holstprijs, de NS Publieksprijs (tweemaal), de Leipziger Buchpreis, de Gouden Ganzenveer, de oeuvreprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds en de prijs voor het beste politieke boek in Duitsland van de Friedrich Ebert Stichting. Ook werd hij meermaals tot Historicus van het jaar verkozen, hij wordt in televisiepraatprogramma’s wel aangekondigd als ‘de beste geschiedenisleraar die je je kunt wensen’.
