Koninginneweg 83, 1075 CJ Amsterdam info@theatercolleges.nl +31 6 21825691

Laden Evenementen

« Alle Theatercolleges

  • Dit evenement is voorbij.

Geert Mak in Delft

14 november 2019 om 20:15 - 22:30

Geert Mak

In 2004 verscheen In Europa, de neerslag van een reis die Geert Mak, in opdracht van NRC Handelsblad, maakte door Europa. Direct na verschijning was het boek een enorm succes. Het werd verkozen tot boek van het jaar. Meer dan 500.000 exemplaren gingen inmiddels over de toonbank en de rechten werden aan veertien landen verkocht. Het boek werd ook in het buitenland enorm geprezen. In de Nederlandse bibliotheken is het boek het meest uitgeleende boek.

Dit college in De Veste in Delft gaat over Europa, waarbij de geschiedenis van de twintigste eeuw de leidraad is. Geert Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceauşescu in Boekarest en de speelgoedauto’s in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Geert Mak maakt u deelgenoot van zijn ervaringen.

Het college gaat over het verleden en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt.

Geert Mak is schrijver en historicus. In 1992 brak hij het grote publiek door met het boek De engel van Amsterdam. Daarna volgden bestsellers als Hoe God verdween uit Jorwerd (1996) De eeuw van mijn vader (1999, De Brug (boekenweekgeschenk 2007) en vorig jaar Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika.

De decors van het Europese toneel worden in hoog tempo omgebouwd. Geert Mak is ervan overtuigd dat na de crisis een Europese Renaissance gloort. Alleen niet meer als groots ideaal. Hij probeert in dit college de grote lijn van de geschiedenis van Europa te verbinden met de leefwereld van iedereen en hij verwerkt in dit college allerlei opmerkelijke details.

De moderator bij dit theatercollege is Joep Stassen.

Locatie

De Veste Delft
Vesteplein 1
Delft, 2611 PK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
015 - 212 13 12
Website:
http://www.theaterdeveste.nl/

Organisator

Theatercolleges BV
Telefoon:
06-21825691
E-mail:
info@theatercolleges.nl
Website:
https://theatercolleges.nl