Skip to content

Theatercollege Mart SmeetsEen onthullend theatercollege van een enthousiast sporticoon

Mart Smeets is een icoon van de Nederlandse sportjournalistiek. Als anchorman van Studio Sport liet hij hele generaties opgroeien met het bord op schoot. Meer dan 40 jaar trok hij mee met de Tour de France en presenteerde hij grote sportevenementen. Dankzij een zeer eigen manier van presenteren en zijn minstens zo authentieke en eerlijke visie op de sport, heeft hij zich ontwikkeld tot een grote sportpersoonlijkheid.

Zijn sportoeuvre heeft een onvoorstelbare omvang. Hij heeft meer boeken op zijn naam staan dan welke Nederlandse sportjournalist dan ook. Onlangs verscheen Verhaal halen – The best of Mart Smeets, waarin de beste verhalen uit vijfenveertig jaren intensieve sportjournalistiek zijn gebundeld.

‘Vriend en vijand missen Mart’, zei Mathijs van Nieuwkerk. Van De Wereld Draait Door krijgt Mart drie lange avonden een podium om te praten over sport. Over het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. In dit theatercollege krijgt u alvast een voorproefje.

Mart Smeets weeft muziek door dit theatercollege heen. Muziek is immers zijn andere passie.
U krijgt verhalen te horen die u nog niet kende (bijvoorbeeld hoe Lance Armstrong Mart belazerde) in combinatie met zijn eigen muzikale parels.

Een bijzonder theatercollege van een onvermoeibare workaholic, perfectionist, levensgenieter en verhalenverteller. Een must voor iedere Smeetsliefhebber.

Back To Top