Skip to content
Theatercollege Dick Swaab

Dick Swaab is een grote naam in de wetenschap en de beroemdste neurobioloog van Nederland en omstreken. Hij is hoogleraar in Amsterdam en Hangzhou en meer dan dertig jaar verbonden aan het Nederlands Herseninstituut.

Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Dick Swaab dé autoriteit. Hij zegt waar het op staat. Zo is hij van mening dat de mens niet te veranderen is. Volgens Swaab is er weinig plaats voor ‘de vrije wil’, nog minder voor ‘geest of ziel’ en draait alles om chemische en natuurkundige processen.

Wij zijn ons brein

Dick Swaab is een grote naam in de wetenschap. Hij is hoogleraar, schrijver, neurobioloog én Zomergast 2011. Zijn boek Wij zijn ons brein stond wekenlang nummer 1 in de nonfictie-lijst. Inmiddels zijn er bijna 400.000 exemplaren van verkocht. In het najaar van 2016 verscheen Ons creatieve brein – Hoe mens en wereld elkaar maken.

Hij is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Hij was hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en dertig jaar lang directeur van het Nederlands Herseninstituut. Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Swaab dé autoriteit.

Back To Top