skip to Main Content

Stine Jensen raakte in een persoonlijke crisis. Ze holde van hot naar her en had drie banen, een zestig-urige werkweek, vele deadlines en een jonge dochter. Ze ging door haar rug. Aan de bank gebonden, overzag ze de gejaagdheid van haar leven en besloot ze het roer om te gooien. Ze kwam terecht bij een Amerikaanse goeroe, die haar weer leerde ademen. Op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest, verkent ze de spirituele wereld en duikt ze in de wereld van mindfulness, meditatie en, vooral, yoga. Ze verandert haar eetgewoonten drastisch en mediteert dagelijks. Hamvraag daarbij is: wordt ze ook gelukkiger?

In haar college doet Stine Jensen verslag van haar zoektocht door het spirituele (Wilde) Westen en haar filosofisch onderzoek naar het ego, goeroes en andere ongemakken. Uniek is dat Stine Jensen geluk en yoga vanuit een filosofische invalshoek benadert. Ze zet alles helder uiteen en koppelt haar zoektocht aan haar ervaringen. Waarbij ze voldoende ruimte openlaat voor de bezoeker aan dit theatercollege om een eigen visie te vormen.

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd in Denemarken geboren als de helft van een eeneiige tweeling. Het gezin Jensen emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. Toen de zilverrug Bokito in 2007 uitbrak in Blijdorp en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. In de nasleep van de affaire bleek Stine Jensen een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie.

Voor de televisie maakte ze de reisserie Licht op het Noorden en het filosofieprogramma Dus ik ben. Ze schreef een groot aantal boeken waaronder Ik lieg dus ik ben, Turkse vlinders, Het broekpak van Olivia Newton-John en het kinderboek Lieve Stine, weet jij het? dat bekroond werd met de zilveren griffel. Haar boek Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit werd genomineerd voor het beste spirituele boek van 2015.

Stine Jensen
Back To Top