Ga naar hoofdinhoud

Van Gaal: Krol

Annemarie van GaalIn haar column voor het Financieele Dagblad gaat Annemarie van Gaal in op de commotie die is ontstaan rond het opstappen van Henk Krol als fractievoorzitter en Kamerlid voor de 50plus partij.

Vooral de massale verontwaardiging die opstak in de media en de daaruit voortvloeiende vraag om Kamerleden beter te screenen is Van Gaal een doorn in het oog. ‘Neem van mij aan dat een werkgever die de pensioenpremies niet betaalt niet uit luxe handelt’, stelt ze. Nee, zo’n ondernemer moet in barre tijden de keuze maken tussen het betalen van leveranciers, salarissen pensioenpremies; ‘dan is de keuze eenvoudig‘.

Van Gaal vraagt zich vervolgens af wat we nu willen in Nederland: ‘Mensen met onbevlekt blazoen, die nog nooit een misstap hebben begaan? Mensen die nog nooit voor een keuze hebben gestaan en daarom ook nooit een moeilijke beslissing hebben hoeven nemen? Willen we een Tweede Kamer vol huismoeders die er als hobby een gemeenteraadslidmaatschap bij deden? (…) Of willen we mensen met een mening, met overtuigingskracht en met ervaring? De keuze is aan ons. Laten we dat vergrootglas eens wegleggen.’

Annemarie van Gaal geeft op maandag 28 oktober een theatercollege in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Back To Top