Jan Terlouw komt met dichtbundel

Jan Terlouw bij DWDD

Jan Terlouw Gedichte GedachtenBestsellerschrijver, ex-politicus en meesterverteller Jan Terlouw heeft onlangs zijn eerste dichtbundel uitgebracht onder de titel Gedichte gedachten. Om over deze bundel te vertellen zat Terlouw bij De Wereld Draait Door aan tafel en legde hij aan presentator Matthijs van Nieuwkerk uit hoe deze bundel is ontstaan:

“Ik schrijf al vanaf mijn zesde gedichtjes, versjes, gedichten geschreven. Voor sinterklaas, voor het studentencabaret, voor bruiloften en partijen, voor de musicals op school van de kinderen. Ik heb altijd met de taal gespeeld. Maar ze zijn nooit gebundeld, het waren snippertje hier en daar, in de catacomben van mijn computer en toen zei mijn uitgever ‘zoek ze nou eens op’, dus dat heb ik gedaan en is er ongeveer tien procent van het hele werk gepubliceerd.”

Naast het vertellen over de dichtbundel kwam Jan Terlouw ook nog te spreken over zijn vele optredens in het land, waaronder de razend populaire theatercolleges, én deed hij de belofte om een gedicht te gaan schrijven over de zwarte Piet problematiek. Hij zit waarschijnlijk begin december weer bij DWDD om dit voor te dragen.

Dit theaterseizoen zal Jan Terlouw nog theatercolleges geven in Zwolle, op 3 december en in Breda, op 12 februari 2019.
Voor beide colleges zijn nog kaarten te koop.

Kijk hier het item terug van Jan Terlouw bij DWDD op dinsdag 20 november:

Agenda theatercolleges: