skip to Main Content
Theatercollege Björn Kuipers Haarlem

Fotoverslag Björn Kuipers in Haarlem

In zijn theatercolleges tournee stond scheidsrechter en supermarktondernemer Björn Kuipers woensdagavond in de prachtige Stadsschouwburg van Haarlem. De zaal was goed gevuld en de bezoekers die de kou hadden getrotseerd kregen hier geen spijt van, want Kuipers was vol energie en mooie verhalen en opmerkelijke feiten. Zo wist hij ons te vertellen dat hij binnenkort een nieuwe supermarkt opent in Denekamp en gaf hij de zaal in inkijkje hoe een supermarkt te managen en hoeveel hij overhoudt aan een vol boodschappenwagentje ter waarde van € 100. Dat viel de zaal behoorlijk tegen.

Uiteraard ging het ook over voetbal, oude toernooien waar Team Kuipers niet de finale kreeg doordat het Nederlands elftal onverwacht goed presteerde. En kwamen er andere wedstrijdbeelden, vermeende fouten en de onvermijdelijke reacties in de verschillende media hierop en andere zaken aan bod. De vragen uit de zaal vormen altijd een hoogtepunt van de avond, zeker als niemand minder dan tv-commentator Frank Snoeks in de zaal zit en zich afvroeg waarom de scheidsrechter bij Duitsland-Nederland de wedstrijd bleef fluiten terwijl hij in de rust te horen had gekregen dat zijn moeder was overleden: “Je zei het net zelf, je moet altijd gefocust zijn, maar kan zo’n man dat dan wel?” Waarop Björn Kuipers vertelde dat de enige die kan beslissen of je nog verder kan fluiten de scheidsrechter zelf is: “Hij heeft het uitstekend gedaan, een foutloze tweede helft gefloten en brak pas na afloop. Heel mooi dat onze aanvoerder Virgil van Dijk hem troostte, dat gaf me een heel warm gevoel.”

Ook ging Kuipers in op het vak van assistent scheidsrechter: “Het is extra lastig om daar langs die lijn te lopen en de hele wedstrijd lang dat gezeur en commentaar aan moet horen. Mijn assistenten zijn soms trouwens helemaal high van de wietdampen op de tribune, maar ze blijven scherp, ha ha.” Het hoogtepunt van de avond was een klein jongetje die de laatste vraag mocht stellen en de hele zaal aan het lachen kreeg: “Nog even over de Klassieker, waar u St.Juste een rode kaart gaf. Vindt u dat nou lekker om te doen?”

We rolden lachend de foyer in voor de meet & greet met Björn Kuipers. Het was een mooie avond.

Back To Top