skip to Main Content
Theatercollege Herman Pleij

Fotoverslag Herman Pleij in Delft

Op maandagavond 28 februari 2019 gaf Herman Pleij college in het Theater de Veste in Delft. Het werd een feest der herkenning en licht plaatsvervangende schaamte omdat professor Pleij de zaal een prachtige spiegel voorhield waarin de mensen soms zichzelf, maar vooral hun mede-Nederlanders konden herkennen. Zo had Herman Pleij het over het Nederlandse volk als bezitter van de meest caravans en campers per hoofd van de bevolking: “Je ziet ze ieder zomer op de snelweg bij Maastricht het land verlaten in de richting van Metz Nancy, omdat je via deze route zo lang mogelijk gratis op de Autoroute kunt rijden.”

Een ander mooi moment was toen Herman Pleij het rijgedrag van sommige mensen hekelde: “Kent u die mensen die normaal heel aardig en voorkomend zijn, maar zodra ze achter het stuur kruipen veranderen in wilde beesten die met iedereen ruzie maken?” Een lach der herkenning gonsde door de zaal, waarop moderator Tim Wagemakers opmerkte dat ‘iedereen nu naar degene naast hem zit te wijzen‘.

Herman Pleij bleef na afloop nog een tijd hangen in de foyer voor zijn meet & greet, hij heeft er weer een groot aantal fans bij :-)

Bekijk hieronder de foto’s die zijn gemaakt door onze huisfotograaf Thomas Kessens:

Back To Top