Uniek theatercollege Danny Makkelie

Danny Makkelie

Op woensdag 24 januari 2024 geeft topscheidsrechter een uniek theatercollege in de Schouwburg van Amstelveen

Danny Desmond Makkelie (1983) is al sinds zijn tiende jaar voetbalscheidsrechter. In 2005 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en inmiddels is hij uitgegroeid tot de beste scheidsrechter van Nederland, hij staat sinds 2016 op de elitelijst van de UEFA en wordt hij regelmatig gevraagd om grote internationale wedstrijden te fluiten. Ook is hij nauw betrokken geweest bij de introductie van het systeem met de videoscheidsrechter, ook wel VAR genoemd, zo was hij de VAR-scheidsrechter tijdens de finale van het WK voetbal 2018 tussen Frankrijk en Kroatië.

Theatercollege Danny Makkelie

Tijdens zijn theatercollege in Amstelveen zal hij uiteraard aandacht besteden aan zijn werk als scheidsrechter, maar zal hij ook op interactieve wijze ingaan op het systeem van de VAR. Hoe werkt het precies, hoe verloopt de communicatie en wie is in welk geval de eindverantwoordelijke? Ook zal hij antwoord geven op vragen als: Hoe communiceer je onder de enorme tijdsdruk? Hoe ga je als scheidsrechter om met het feit dat iedereen de wedstrijdbeelden ziet behalve hijzelf? Of het waar is dat een scheidsrechter foute beslissingen later in de wedstrijd compenseert? Waarom buitenspel een hard feit is en handsballen zo lastig te beoordelen zijn? Hoe ga je om met de media (Johan Derksen) en lastige supporters? En hoe handel je bij een serieuze doodsbedreiging?

Interactief

Dit theatercollege zal interactief zijn. De bezoekers worden uitgedaagd om mee te denken, waarbij Danny kritische vragen niet uit de weg zal gaan. Het is dus voor iedere voetballiefhebber, en zeker voor hen die regelmatig zich schuldig maken aan het bekritiseren van de scheidsrechter terwijl ze zelf voetballen, of een wedstrijd in het stadion of op televisie zien.

Uniek theatercollege

Het zal een unieke avond worden, niet alleen omdat het een zeer interessant college belooft te worden, maar ook omdat dit het enige theatercollege zal zijn dat Danny Makkelie dit seizoen zal geven.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar wacht niet te lang, want vol is vol!

Klik hier voor de kaartverkoop theatercollege Danny Makkelie in Amstelveen op woensdag 24 januari 2024 om 20:00 uur

Agenda theatercolleges: