Achterkleinzoon Jan Terlouw draagt naam uit zijn boek

Theatercollege Jan Terlouw

Op zijn Twitter-account maakte Jan Terlouw onlangs bekend dat zijn vijfde achterkleinzoon was geboren. De datum was al uniek, 8-8-18, maar zijn naam misschien nog meer, want de jongeman heeft de naam Stach-Alexander gekregen. En daarmee is hij dus vernoemd naar de hoofdpersoon uit het boek Koning van Katoren dat in 1971 uitkwam en één van de meest bejubelde en gelezen kinderboeken uit de Nederlandse geschiedenis werd.


Koning-van-KatorenTijdens zijn theatercolleges komt het boek, dat onder andere een Gouden Griffel won, ook ter sprake en doet Jan Terlouw uit de doeken hoe hij aan de titel is gekomen, maar ook komen we te weten dat het manuscript ooit door een uitgever werd afgekeurd…

De Koning van Katoren staat symbool voor een aantal maatschappelijke problemen waar Terlouw zich nog steeds druk over maakt, milieuvervuiling bijvoorbeeld, maar ook zaken als de wapenwedloop, geluidsoverlast en machtsmisbruik. Het zijn zaken die tijdens het college van Jan Terlouw uitgebreid en verhelderend aan bod komen.

De kaartverkoop voor de theatercolleges van Jan Terlouw in het seizoen 2018-2019 is van start gegaan, mis het niet.

Agenda theatercolleges: