Vijftigste druk Wij zijn ons brein

Theatercollege Dick Swaab

Wij zijn ons brein - Dick SwaabDat de boeken van Dick Swaab populair en veelgelezen zijn wisten we al, maar toch heeft Wij zijn ons brein van de beroemde neurobioloog een nieuwe mijlpaal bereikt: de vijftigste druk is onlangs van de persen gerold. Daarmee is dit boek, dat verscheen in september 2010, een bestseller pur sang; er zijn inmiddels meer dan 425.000 exemplaren verkocht.

Voor de uitgeverij Atlas Contact is deze mijlpaal dan ook geweldig nieuws, zoals uitgever Leonoor Broeder beaamt:

“Een vijftigste druk is een enorme eer voor de auteur en de uitgeverij. Als uitgever hoop je boeken op de markt te brengen die lezers informeren en hun blik op een onderwerp veranderen. Wij zijn ons brein is zo’n boek waar mensen naar verwijzen als het om hersenen gaat. Ook internationaal is het een vermaard breinboek: het is in 16 talen vertaald, waaronder het Engels en het Chinees. Wij feliciteren Dick met deze mijlpaal.”

In het komende theaterseizoen zal Dick Swaab ook weer enkele colleges geven in het theater waar hij uitvoerig in zal gaan op het menselijk brein, de invloed van creativiteit en de gevaren en gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de theatercolleges van Dick Swaab. De colleges vinden plaats in Utrecht, Zwolle en Amstelveen.

Agenda theatercolleges: