Jan Terlouw over de dividendbelasting

Theatercollege Jan Terlouw

Tijdens een uitgebreid interview heeft oud politicus Jan Terlouw fel uitgehaald naar de beslissing van het huidige kabinet, waar zijn eigen D66 ook deel van uitmaakt. De beslissing van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen kan momenteel rekenen op begrip van nog geen 20% bij de Nederlandse bevolking, maar toch wordt de beslissing doorgezet. In het interview, dat een uur duurt en natuurlijk ook vele andere onderwerpen heeft, zegt Terlouw onder andere dit:

“Laat je niet de les voorschrijven, de politiek moet de baas blijven. De politieke macht hoort te liggen bij de bevolking, die geven die macht vervolgens uit handen aan de mensen die ze hebben gekozen. Je kan de macht dan ook weer weghalen bij die leiders, door op andere mensen te stemmen. Maar als de macht komt te liggen bij het kapitaal dan kun je die macht niet meer afnemen met democratische middelen. Dan is de democratie dus wezenlijk in gevaar.”

Het hele interview is terug te luisteren in de Podcast ‘Betrouwbare Bronnen‘ die wordt gepresenteerd door Jaap Jansen en Pieter Gerrit Kroeger.

Jan Terlouw gaat het komende theaterseizoen weer een aantal theatercolleges geven, in Apeldoorn, Den Bosch, Venlo, Zwolle en Breda. De kaartverkoop voor de theatercolleges van Jan Terlouw is inmiddels van start gegaan.

 

Agenda theatercolleges: