Björn Kuipers arrogant?

Theatercollege Björn Kuipers in Zutphen

Het was me het weekje wel voor scheidsrechter Björn Kuipers nadat hij vrijdag 5 oktober een penalty gaf aan FC Utrecht in de wedstrijd tegen NAC, want op zondagavond verweet Pierre van Hooijdonk hem arrogant gedrag in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal: “Sommigen denken het toch beter te zien dan de VAR. Bas Nijhuis precies hetzelfde, gaat niet eens kijken bij de VAR.”, waarop ook Arno Vermeulen een duit in het zakje deed door te stellen dat ‘de voorheen beste scheidsrechter in de war’ is.

Uiteraard deden de heren bij het tv-programma Voetbal Inside er nog een schepje bovenop en foeterde vooral Hans Kraaij dat het een aard had, reden genoeg voor Giel Beelen om Björn Kuipers te bellen en hem te vragen hoe het precies zat. In dat radio-interview gaf de topscheidsrechter aan dat het wel degelijk een penalty was, zo had hij gezien op beelden die de kijkers van FOX Sport en dus ook de heren analytici niet hebben kunnen zien.

Het vuurtje smeulde nog een tijdje na, maar inmiddels heeft de KNVB, mede naar aanleiding van dit incident, naar buiten gebracht dat er zeker verbetering aan het systeem met de video-referee moet komen. Zo is er nog teveel onduidelijkheid in de regelgeving en de communicatie, zowel op het veld als tussen clubs en KNVB en vooral onder de toeschouwers in het stadion en de tv-kijkers.

Wat Björn Kuipers er zelf van vindt kun je horen tijdens zijn theatercollege, waarvan het eerstvolgende plaats zal hebben op vrijdag 19 oktober in theater De Veste in Delft.

Agenda theatercolleges: