Fotoverslag Björn Kuipers

Theatercollege Björn Kuipers in Zutphen

Op donderdag 4 oktober gaf topscheidsrechter en supermarktondernemer Björn Kuipers zijn eerste theatercollege van het seizoen 2018-2019 in de Hanzehof in Zwolle. Het werd een meeslepende avond waarin Kuipers, geassisteerd door moderator Eddy van der Ley, de zaal een inkijkje gaf in zijn leven als manager, arbiter en familieman. Stapsgewijs liet hij zien wat er nodig is om een bedrijf, maar ook een voetbalwedstrijd te leiden. Hij liet veel beelden uit wedstrijden zien en vooral de fragmenten waarin we konden meeluisteren met de communicatie tussen de scheidsrechter, zijn assistenten en de videoscheidsrechters, waren mooi om te zien.

Na de pauze ging Björn Kuipers dieper in op vragen uit de zaal en liet hij nog een aantal spraakmakende momenten zien die aantonen dat een beslissing onder hoge (tijd)druk genomen moet worden, een vol stadion en miljoenen tv-kijkers willen weten wat de scheidsrechter beslist terwijl de heren in de VAR-studio blijven dralen. Maar ook kregen we de discussie tussen Kuipers en Neymar tijdens het laatste WK nog eens te zien, mét geluid.

En natuurlijk gaf Kuipers zijn mening over de handsbal van de keeper van Inter in de Champions Leaguewedstrijd tegen PSV, eerder die week. Wat hij er van vond? Je had er bij moeten zijn om het te weten…

Agenda theatercolleges: