Björn Kuipers op de radio

Theatercollege Björn Kuipers in Zutphen

Op 4 oktober 2018, de dag van zijn eerste theatercollege in Zutphen, werd scheidsrechter Björn Kuipers geïnterviewd door Jurgen van den Berg op NPO Radio 1. In het interview vertelde Kuipers nog eens wat er door hem heenging toen hij de beroemde penalty na het bekijken van de beelden toch niet gaf aan Brazilië: “Ja, toen ik die beelden zag wist ik direct dat het geen strafschop was en was ik blij dat ik mijn beslissing kon herroepen. Het pakte gelukkig ook heel positief uit, maar vreemd is het wel: het is een WK, het stadion zit vol, er kijken miljoenen mensen naar en je wordt teruggefloten. Dat speelde wel even door mijn hoofd toen ik naar de zijlijn liep toen ik die beelden ging bekijken.”

Uiteraard ging hij ook in op zijn theatercollege die avond, de eerste in een serie theatercolleges van Björn Kuipers, hij vertelde wat de bezoekers allemaal kunnen verwachten en hoe leuk het is om zo’n optreden te hebben: “Als je opkomt in een theater krijg je direct een applaus van het publiek, dat is wel even wennen voor een scheidsrechter.”

Je kunt het interview met Björn Kuipers terugluisteren op de site van NPO Radio 1, let op: het interview vond niet plaats om 6:49 uur, maar om 9:18 uur.

Het eerstvolgende college van Björn Kuipers is op vrijdag 19 oktober in theater De Veste in Delft. Daarna volgen nog theatercolleges in Zwolle, Haarlem, Leeuwarden, Amstelveen en Hengelo.

Agenda theatercolleges: