Geert Mak over de situatie in Gaza

Theatercollege Geert Mak

Uiteraard zal Geert Mak tijdens zijn theatercollege op 25 oktober aandacht besteden aan de crisis in Gaza.

Het theatercollege van Geert Mak is op woensdag 25 oktober 2023 in de Schouwburg Amstelveen. Geert Mak zal in dit college uiteraard aandacht besteden aan de verhoudingen in Europa, die mede door de oorlog in Oekraïne danig aan het verschuiven zijn. Maar nu daar ook nog een oplaaiend conflict tussen Israël en Hamas is bijgekomen ontkomt hij er niet aan om hier ook aandacht aan te schenken.

Gaza

Want hebben de ontwikkelingen in Gaza weerslag op het conflict tussen Rusland en Oekraïne? En hoe is die situatie rond Israël en de Palestijnen eigenlijk ontstaan? Hoe moet het verder en hoe is het zover gekomen? En wat zijn de risico’s als andere landen en groeperingen als Hezbollah zich in de strijd mengen? En wat moeten we maken van de hernieuwde contacten tussen Poetin en China en Noord-Korea?

Het zijn allemaal vragen waar Geert Mak duiding in probeert te geven woensdag. Want hoewel Mak historicus is valt er aan de actualiteit niet te ontkomen. Maar soms is een blik op de geschiedenis de beste methode om het heden beter te begrijpen.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het theatercollege van Geert Mak in de Schouwburg Amstelveen

Agenda theatercolleges: