Uniek theatercollege met Dick Swaab en Erik Scherder

Theatercollege Dick Swaab en Erik Scherder

Een half miljoen exemplaren zijn er verkocht van Wij zijn ons brein. Om dit te vieren, staan Dick Swaab en Erik Scherder, de twee beroemdste hersenprofessoren van Nederland eenmalig samen op het podium in Het Concertgebouw.

Dick Swaab & Erik Scherder

Dick Swaab is een grote naam in de wetenschap en de beroemdste neurobioloog van Nederland. Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Dick Swaab dé autoriteit. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Studenten dragen hem op handen, overal waar hij komt werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. In 1995 promoveerde Erik Scherder bij Dick Swaab. Dick is de bedachtzame, stellige, gevatte, uitgesproken en spraakmakende wetenschapper. Hij is in alles de tegenvoeter van de flamboyante, energieke, aanstekelijke Erik, maar juist daardoor vullen de heren elkaar perfect aan.

Theatercollege

In deze bijzondere avond wordt het brein belicht van twee kanten. Dick Swaab bespreekt ons seksuele brein. Hij toont aan dat genderidentiteit en seksuele oriëntatie al voor de geboorte permanent zijn vastgelegd. Erik Scherder gaat, samen met Dick, in op de (positieve) invloed van muziek op ons brein. Muziek levert een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van onze hersenen. Het professorenduo wordt muzikaal bijgestaan door de virtuoze pianist Jan Vayne, we zijn tenslotte in het Concertgebouw.

Kaartverkoop en informatie

Dit unieke jubileum theatercollege zal worden gehouden op maandag 11 september en er zijn nog kaarten verkrijgbaar!

Meer informatie over de kaartverkoop, tijden, parkeergelegenheid en routebeschrijving is te vinden op de website van het Concertgebouw Amsterdam.

Mis het niet, want het belooft een unieke en dubbel leerzame en informatieve avond te worden!

Agenda theatercolleges: