Skip to content
Theatercollege Jitske Kramer

Nieuwe theatercolleges seizoen 2023-2024

De eerste nieuwe theatercolleges van het seizoen 2023-2024 zijn bekend

Het heeft allemaal even geduurd voordat het theaterbezoek weer helemaal op het niveau van voor de coronalockdown was, maar we hebben er achter de schermen hard aan gewerkt om met een heel nieuw programma vol leerzame en vermakelijke theatercolleges te komen.

De theatercolleges agenda is weer goed gevuld!

Dick Swaab en Erik Scherder

Het seizoen wordt ditmaal afgetrapt door twee prominente hersenprofessoren, te weten Dick Swaab en Erik Scherder, die met een heel speciaal programma naar het Concertgebouw van Amsterdam komen. De avond is bedacht omdat Dick Swaab een half miljoen exemplaren van Wij zijn ons brein heeft verkocht, die mijlpaal wilde collega en vakgenoot Erik Scherder niet ongemerkt voorbij laten gaan. En dus staan beide heren, onder begeleiding van pianist Jan Vayne in het Concertgebouw!

Geert Mak

Uiteraard is Geert Mak het komende seizoen ook weer van de partij, want zijn colleges zijn actueler dan ooit nu er een verwoestende oorlog in Oekraïne plaatsvindt. Geert Mak zal diverse colleges geven in Amstelveen, Heerlen en Rotterdam. Andere speelplaatsen zijn nog niet bevestigd, maar we hopen hier snel meer duidelijkheid over te hebben.

Jitske Kramer

Na een succesvolle première van het theatercollege All Inclusive in Utrecht, zal Jitske Kramer met dit college het land in trekken. Het is een zeer onderhoudende avond die lovende reacties ontving van het publiek. Jitske Kramer wordt op het toneel bijgestaan in woord, gebaar en muziek. Daarvoor neemt ze niemand minder dan cabaretier Dolf Jansen en de muzikanten Sietse van Gorkum op viool en Rob van der Wouw op trompet mee.

Danny Makkelie

We hebben ook een nieuwe spreker toegevoegd aan onze stal en zijn enorm blij dat de topscheidsrechter Danny Makkelie een aantal theatercolleges gaat verzorgen. Danny Makkelie wordt ook wel Mister Var genoemd en hij zal tijdens zijn colleges de zaal interactief betrekken bij het systeem van de virtuele scheidsrechter en de moeilijkheid waarvoor hij zich soms gesteld voelt om in een split-second de juiste beslissing te nemen. Uiteraard zal Makkelie ook ingaan op de nieuwste ontwikkelingen uit de voetbalwereld, zoals de constante bemoeizucht van spelers en trainers en hun pogingen om zijn beslissingen te beïnvloeden.

Theatercolleges seizoen 2023-2024

De agenda wordt de komende weken waarschijnlijk nog aangevuld dus blijf deze site en onze socials volgen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Back To Top