Skip to content
Jitske Kramer

Nieuwe theatercolleges voor 2023

Er zijn weer theatercolleges gepland voor het voorjaar van 2023

Het was een droefgeestige tijd de afgelopen maanden, want nadat het Coronaspook eindelijk was verdwenen uit het land hadden de theaters nog steeds te maken met tegenvallende bezoekersaantallen. Blijkbaar waren een hoop mensen er nog niet gerust op dat dit virus, met alle lockdowns van dien, achter de rug was. Maar inmiddels hebben we het vertrouwen weer terug dat we weer veilig en ouderwets naar het theater kunnen. Het was dan ook de hoogste tijd dat de wij weer een paar interessante theatercolleges gaan organiseren.

Geert Mak

Een oudgediende spreker voor Theatercolleges, Geert Mak ik terug met zijn geschiedenis van Europa, waarin de huidige oorlog in Oekraïne natuurlijk een prominente rol speelt. Volgens Geert Mak is dit een bepalend moment in de Europese geschiedenis en daar gaat hij uitgebreid op in. Er zijn voorlopig twee colleges gepland, de eerste op woensdag 22 februari in Zwolle en vervolgens op dinsdag 14 maart in Nijmegen. Op de betreffende evenementpagina’s kun je alle informatie over deze theatercolleges van Geert Mak terugvinden en zelfs direct kaarten bestellen.

Jitske Kramer

De bekendste antropoloog van Nederland, Jitske Kramer, geeft een theatercollege over inclusie en samen mens zijn op woensdag 8 maart in de Stadsschouwburg Utrecht. Cabaretier, presentator en marathonloper Dolf Jansen is speciale gast in dit theatercollege. Hij draagt onder andere het prachtige gedicht ‘man/vrouw’ voor. In dit bijzondere theatercollege onderzoekt Jitske Kramer hoe we samen mensen kunnen zijn.

Normaal gesproken verzorgt Jitske seminars in het bedrijfsleven, die doorgaans zo’n duizend euro kosten. Dit is de uitgelezen kans om haar voor de prijs van een theaterkaartje aan het werk te zien. We zijn benieuwd!

Dolf Jansen - foto: Tom Cornelissen
Dolf Jansen

Ben Tiggelaar

En ook Ben Tiggelaar, die de afgelopen jaren een succesvolle serie theatercolleges heeft gegeven, komt weer terug. Ben zal wederom een uniek theatercollege over gedragsverandering geven. Dit theatercollege is toegankelijk, praktisch en effectief. Iedereen kan ermee aan de slag. Het leidt tot succesvolle veranderingen met meer resultaat. Het is een unieke ervaring!

Het theatercollege van Ben Tiggelaar is op dinsdag 9 mei in de Stadsschouwburg van Utrecht.

Meer theatercolleges

Naast deze vier colleges wordt er achter de schermen druk gewerkt om meer avonden te organiseren in theaters in het hele land. Wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Back To Top