skip to Main Content
Björn Kuipers in de Klassieker

Klassieker VAR

Tijdens de Klassieker Ajax-Feyenoord, die zondag 28 oktober werd gespeeld, werd voor het eerst gebruik gemaakt van de VAR, of Video Assistance Referee. Scheidsrechter Björn Kuipers kreeg binnen 10 minuten al assistentie toen hij een gele kaart gaf aan Feyenoord verdediger St. Juste, maar door zijn video-assistent Danny Makkelie werd gewezen op de zwaarte van de overtreding, Kuipers bekeek de beelden en stemde direct in: rode kaart.

Uiteraard was dit moment reden voor een hoop discussie in de media en bij de koffieapparaten in het land, maar gelukkig heeft de KNVB besloten om meer duiding te geven rond het gebruik van de VAR en zullen er iedere week beelden worden getoond waarop de communicatie tussen VAR en scheidsrechter meer duidelijkheid zullen geven waarom bepaalde beslissingen genomen zijn.

Bezoekers van het theatercollege van Björn Kuipers krijgen dit soort beelden veelvuldig te zien en kunnen ook vragen stellen hierover. Daarnaast zal Björn Kuipers ook uitvoerig ingaan op momenten uit het verleden en vertellen hoe je leiding geeft aan een wedstrijd, maar ook een gezin en een grote supermarkt.

Het eerstvolgende college van Björn Kuipers is op maandag 12 november in Zwolle, daarna volgen er nog theatercolleges in Haarlem, Leeuwarden, Amstelveen en Hengelo. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Kijk hier het fragment uit de wedstrijd Ajax-Feyenoord terug, met de communicatie tussen VAR en Björn Kuipers:

Back To Top