Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jitske Kramer en Dolf Jansen in Rotterdam – dag

12 mei om 15:00 - 17:30

All Inclusive.

Een muzikaal theatercollege over samen mens zijn.

In dit bijzondere theatercollege in Theater Walhalla onderzoekt antropoloog Jitske Kramer samen met cabaretier Dolf Jansen wat het betekent om samen mens te zijn. Hoe kun je een goed mens zijn? Hoe ga je om met macht, in- en uitsluiting en privileges? Wat betekenen woorden als woke en inclusie? Jitske vertelt haar persoonlijke verhaal en deelt antropologische inzichten over de dynamiek van verschil. Dolf Jansen reageert op de vragen die opgeworpen worden en geeft zijn mening. Met speciale aandacht voor de gelijkheid en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Inclusie betekent dat iedereen welkom is, maar niet dat we elk gedrag tolereren. Over deze grens moeten we het samen hebben. Inclusiviteit gaat over machtsverhoudingen. Wie mag waar welke grens trekken? Wie bepaalt wat normaal is? Bestaat er zoiets als ‘de Gewone Nederlander’? En wat als je ‘ongewoon’ bent? Moet je dan gewoon een beetje ‘normaal doen’?

Mensen vormen samen culturen en culturen vormen mensen. Een machtig interessant en emotioneel proces: wat is normaal en wie bepaalt dat? Jitske creëert in dit theatercollege ruimte voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Een avond met heldere theorie over zware thema’s, maar ook licht, lucht en lach door spoken word, live muziek en comedy.

Inclusie is een hot topic. Het gaat over meedoen, meepraten en meebeslissen. Anders gezegd: over grenzen, leiderschap, macht, privileges, conflicten, emoties, nieuwsgierigheid, verschillen en overeenkomsten. En hoe je hier goed mee omgaat.

Diversiteit gaat over de mix van zichtbare en onzichtbare verschillen. Inclusie gaat over hoe we met deze mix omgaan. Jitske Kramer schreef hier een pakkend boek over: Jam Cultures. En samen met Dolf Jansen onderzoekt ze in dit theatercollege de mooie en lastige kanten van deze thema’s.

Zij zien inclusie als een jamsessie. Samen jammen betekent handelen vanuit onzekerheid, omdat je niet exact weet waar je uit gaat komen. Maar met de absolute zekerheid dat iedereen oprecht naar elkaar wil luisteren. Het is samenwerken met lef om te zeggen wat je te zeggen hebt, én om actief te zoeken naar hele andere en tegengestelde geluiden.

All Inclusive. Daar wil je bij zijn, daar moet je bij zijn!

Jitske Kramer zal met haar gezelschap twee voorstellingen geven in Theater Walhalla in Rotterdam, de eerste om 15:00 en de tweede om 19:00

Informatie en kaartverkoop Theatercollege Jitske Kramer met Dolf Jansen in Rotterdam

Na afloop van dit theatercollege vindt een Meet & Greet plaats met Jitske en Dolf.

Haar boeken zijn op dat moment verkrijgbaar en kunnen natuurlijk gesigneerd worden

Jitske Kramer en Dolf Jansen samen op het podium:

Gegevens

Datum:
12 mei
Tijd:
15:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Theater Walhalla Rotterdam
Veerlaan 11
Rotterdam, 3072 AN Nederland
+ Google Maps
Telefoon
010-2152276
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theatercolleges
Telefoon
06-21825691
E-mail
info@theatercolleges.nl
Back To Top