Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Danny Makkelie in Amstelveen

24 januari om 20:00 - 22:30

Theatercollege Danny Makkelie

Een onthullend kijkje achter de schermen bij de beste scheidsrechter van Nederland

In dit theatercollege van Danny Makkelie in de Schouwburg in Amstelveen praat hij u bij over innovatie in het voetbal. Hij leidde de allereerste wedstrijd met videoarbitrage (VAR), wat hem de bijnaam ‘Mr. VAR’ opleverde, de eerste wedstrijd met doellijntechnologie (het horloge) en hij laat zien wat er gebeurt met een sensor in de bal.

Ook een primeur.

Dit college geeft een uniek kijkje in de keuken van een topscheidsrechter. Tijdens dit college geeft Danny antwoord op vragen als: Hoe communiceer je onder ultieme tijdsdruk? Hoe gaat een scheidsrechter om met het feit dat iedereen tijdens de wedstrijd de beelden ziet behalve hijzelf? Is het waar dat scheidsrechters foute beslissingen later in de wedstrijd compenseren? Waarom buitenspel een feit is en ‘hands’ zo lastig te beoordelen? Hoe ga je om met de media (Johan Derksen) en lastige supporters? Waarom scanderen supporters soms ‘Wij willen Makkelie’ (daarvóór riepen ze ‘Makkelie de IJssel in’)? Hoe handel je bij een serieuze doodsbedreiging?

Hoe werkt de VAR precies? Aan de hand van exclusief beeld- en geluidsmateriaal ervaart u de communicatie tussen de scheidsrechter en zijn assistenten en tussen de scheidsrechter en de VAR. Inzicht in het proces leidt tot een beter begrip van de beslissing. Een beslissing die het verschil kan maken van miljoenen euro’s.

U krijgt dingen te zien die u anders niet te zijn krijgt.

Dit theatercollege is interactief. U wordt uitgedaagd om mee te denken. Danny gaat kritische vragen niet uit de weg. Overigens is dit college ook een bijzondere ervaring voor mensen die geen verstand van voetbal hebben.

Na afloop van het theatercollege op woensdag 24 januari 2024 vindt een Meet & Greet plaats.

Informatie en kaartverkoop Theatercollege Danny Makkelie in Amstelveen

Gegevens

Datum:
24 januari
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
Amstelveen, 1181 ZM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 547 51 75
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theatercolleges
Telefoon
06-21825691
E-mail
info@theatercolleges.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top