Skip to content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geert Mak in Leiden

20 februari om 20:15 - 22:30

Theatercollege Geert Mak

Een theatercollege over de recente geschiedenis van Europa – En Oekraïne in het bijzonder

Dit college van Geert Mak in de Leidse Schouwburg gaat over Europa en met name over de oorlog in Oekraïne. Volgens Geert Mak is dit een bepalend moment in de Europese geschiedenis. Het Europese veiligheidssysteem staat op losse schroeven. Rusland wordt bestookt met sancties, de NAVO staat op scherp, Oekraïne wordt overspoeld met westerse wapens, Duitsland steekt alle energie in het opbouwen van een effectieve krijgsmacht en ook in andere Europese landen schieten de defensiebudgetten omhoog. Het lijkt op een perfect storm: een ingrijpende crisis rond onze defensie, een ongekende vluchtelingencrisis, een ernstige energiecrisis, een toenemende klimaatcrisis, een economische crisis en bovendien een ingrijpende voedselcrisis. Geert Mak vraagt zich openlijk af: waar ging het mis met Europa?

Maar uiteraard zal de situatie in Gaza ook ter sprake komen, want in hoeverre heeft deze oorlog tussen Israël en Hamas invloed op het conflict in Oost-Europa?

Geschiedenis Europa

Het college gaat ook over het verleden en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt. Geert Mak probeert in dit college de grote lijn van de geschiedenis van Europa te verbinden met de leefwereld van iedereen en hij verwerkt in dit college allerlei opmerkelijke details.

Na afloop van het theatercollege vindt een Meet & Greet met Geert plaats.

Informatie en kaartverkoop theatercollege Geert Mak in Leiden

Gegevens

Datum:
20 februari
Tijd:
20:15 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Leidse Schouwburg
Oude Vest 43
Leiden, 2312 XS Nederland
+ Google Maps
Telefoon
071 - 516 3881
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theatercolleges
Telefoon
06-21825691
E-mail
info@theatercolleges.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top